Menü

Sim Kartı Hangi operatörden Almalı

31 Ağustos 2017 - Gerekli Bilgiler
Sim Kartı Hangi operatörden  Almalı
PAYLAŞ
YAZIYI Sesli dinle

 

 

 

.

 

 

Araç takip cihazı alanların ilk sordukları soru ayarları nasıl yapacakları ile ilgili olmasına karşın ikinci soru ise hangi gsm hattını alacakları ile ilgili olmuştur.

işte bu aşamada sadece cihazı satın aldığınızda ödediğiniz ücret haricinde bir masrafın daha çıkacağı gerçeği ile yüzleşirsiniz. İlginçtir’ki binlerce lira vererek alınan araçlar için böylesine gerekli ve faydalı bir sistem için gsm operatörüne simkart için aylık ödenecek paket ücreti ve izleme platformu içinde server hizmeti sağlayan firmaya ödenecek yıllık abonelik bedeli her zaman gözde büyütülmüştür.

Şimdi gelelim hangi simkartı almalıyız konusuna.
Bu sorunun cevabı sizin cihazı nasıl ve ne amaç ile kullanacağınıza göre değişmektedir.
Konuyu açacak olursak aşağıdaki 4 örnekten yola çıkarak size en uygun hattın hangisi olduğuna karar vermeniz kolaylaşacaktır.

1-Harita üzerinden Canlı izleme:

Cihazın takılı olduğu aracı internet üzerinden izleme yazılımı ile haritada canlı olarak takip etmek istiyorsanız,  m2mData veya internet paketi olan bir hat almalısınız. Bu tarz kullanımda Konuşma ve SMS paketi almanıza gerek yoktur.Ancak operatörlerin m2m hattını bireysel kullanıcılara vermemesi yüzünden farklı bir paket olan Turkcell’in  kullandıkça öde adı altında, m2m data hattının yerine geçebilecek aynı özelliklere sahip başka bir tarifesi daha bulunmaktadır..

m2m Türkçe karşılığı makineler arası data iletişimidir. Bu hat sesli görüşmeye kapalı olup sadece Data ve SMS gönderip almaya yarar. Cihazın gönderdiği veri sıklığına göre aracı an be an takip edebilirsiniz. Genelde 10-15 sn’lik aralıklar Real Time olarak kabul edilir. m2m hattına sms paketi alınamadığından cihazın size gönderdiği SMS’ler standart tarife üzerinden ücretlendirilerek faturanıza yansıtılır.
Hat, Operatörler arasında farklı başlangıç fiyatlarına sahiptir. 

Genelde data kullanım kademesine göre ücretlendirilir. Fatura tutarınızı düşürüp, yükseltmek Cihazın veri gönderim sıklığını nasıl ayarladığınıza bağlıdır. Genelde gün içerisinde  normal kullanımlar için 100mb. yeterli olurken günün 12 saat bilfiil kullanılan araçlar için ise 100mb üzeri internet paketi gerekli olacaktır. Önce 100 mb’lik paket alarak cihazın tükettiği internet miktarı tespit edilerek gerekirse bir üst pakete geçilmesi tavsiye edilir. Yeni jenerasyon cihazlarda araç aktif olmadığında kendini stand by konumuna alarak internet paketi ve akü kullanımında kayda değer tasarruf sağlar.
GT02-GT02A GT06 ve TK102B gibi GPS cihazlarında uyku modu olmadığından siz aracı kullanmasanız dahi 24 saat servere veri göndermeye devam edecektir. Bu durumda bu tür cihazlar için 100 mb üzeri internet paketine ihtiyacınız olabilir.
Uyku modu bulunmayan bu tür cihazları sadece SMS ile kullanmanız daha ekonomik olacaktır.

Cihazı ilk satın aldığınızda 1 yıllık izleme zaten ücretsiz olarak gelecektir. Ancak ucuz bir çin üretimi cihaz almışsanız platformda hem Türkçe dil desteğinin olmayışı hemde bağlantı gecikme ve hataları yüzünden sistemi  randımanlı kullanacağınızı söylemek zordur. Kullanacağınız Türkçe dahil 47 dil desteği ile Hızlı ve sorunsuz canlı izleme izleme hizmeti için en uygun fiyatları GsmAracTakip platformunda  bulabilirsiniz. Yıllık server izleme aboneliği için Tıklayınız.

2-Sadece SMS ile kullanım:

Cihazın takılı olduğu aracı sadece SMS ile sorgulamak istediğinizde cihaza mesaj atarsınız, cihaz bulunduğu konum bilgisini size yine mesaj olarak bildirecektir.

Gelen mesaj’daki linke tıkladığınızda google haritalar açılarak size cihazın takılı  olduğu aracın o anki konumunu gösterecektir.
Google’ın sunduğu bu hizmet bir canlı takip hizmeti değildir. Eğer cihaz hareket halinde ise siz sorgulama mesajı attığınızda o anki konumu size gönderecektir. Bu durumda Her mesaj attığınızda cihazdan farklı bir konum mesajı alırsınız. Siz cihazın yanına gitmek için güzergah çizdiğinizde araç çoktan yer değiştirmiş olur.

 

Bu  tür bir kullanım tarzında’da karşınıza 2 seçenek çıkacaktır.
Sorgulamayı ne sıklık ile yapacaksınız?
GPS cihazının alarm uyarılarınıda kullanmak istediğinizde alarm sayısına göre hesaplayıp 500-1000 sms arası bir paket almanız gerekecektir.
Çok sık sorgulama yapacaksanız ön ödemeli veya faturalı bir hat alıp uygun bir SMS paketi yükleyip kullanırsınız.

3-Profesyonel izleme cihazları:

Eğer araç içi ses dinleme yapabilen gelişmiş bir GPS cihazı almışsanız ve dinleme işleminide sık aralıklar ile yapmayı düşünüyorsanız ayrıca cihazı hem SMS hemde internet üzerinden’de takip ederim düşünceniz varsa Konuşma+SMS+internet olan üçlü paketlerden birini almalısınız.
Hangi paket yeterli olur sorusuna yine deneme yanılma yöntemi ile kullanım sıklığınıza uygun bir paket almanız yararlı olacaktır.
Başlangıçta 250dk+250sms+250mb’lık bir paket işinizi görecektir.

4-Gerektiği zaman kullanılan cihazlar:
Cihazın takılı olduğu aracı sadece gerektiği zamanlarda çok seyrek kullanacaksanız Sadece ön ödemeli veya faturalı bir standart hat alıp kullanırsınız. Sorgulama yaptığınız SMS kadar ücretlendirilirsiniz yada 1 ay boyunca hiç sorgulama yapmazsanız sadece iletişim vergisini ödersiniz sanırım 2TL civarındaydı.

Peki bu gereklilikler nelerdir?

Aracı sizden başka aile bireylerinden biri kullanıyorsa

Aracı park ettiğiniz yeri bulamazsanız veya unutursanız

Araç park ettiğiniz yerden çekici tarafından çekilmiş ise

Araç çalınmış ise

Bulunduğu Konumu öğrenmek ve aracın yanına gitmek için SMS gönderirsiniz.
Cihazın gönderdiği konuma göre google haritalar sizi aracın yanına götürecektir.

Önemli uyarı: Cihazı sadece SMS ile kullandığınızda cihaz araca gerekli güvenliği sağlayamaz. Örnek vermek gerekirse Aracı kapalı bir yere çektiler ve siz konum öğrenmek için cihaza mesaj attınız fakat cihaz şebekenin çekmediği bir yerde olduğundan size geri dönemedi. Çalınan aracı nasıl bulacaksınız?

İşte canlı takip bu yüzden hayati önem taşımakta. GPS cihazı her 10-15sn. yede servere konum gönderdiğinden aracın geçtiği bütün yollar server tarafından kaydedilecektir. En son sinyalin kesildiği, yani aracın kapalı bir yere sokulduğu yerde sinyal kesilmesine rağmen harita üzerinden baktığınız kaydedilen son konum zaten aracın bulunduğu yer olacaktır. Geriye çevredeki kapalı mekanları araştırıp aracınızı bulmak kalır.  


Dikkat!
Bimcell’den aldığınız sim kartı cihaza takmadan önce normal bir telefona takarak hattı internet erişimi için aktifleştirmeniz gerekiyor.
Bunun için önce herhangi bir numarayı arayarak sim kartı iletişime açın daha sonra eğer ilk ay bimcell’in verdiği hediye internet ve sms’i kullanacaksanız
paketsiz internet kullanımını açmak için İNTERNET ONAY yazarak 5555’e mesaj atmanız gerekli.

Eğer hattınıza internet ve sms paketi yükleyecekseniz yukarıda yazdığım ayarı ayrıca yapmanıza gerek yok.
Paketler yüklendiğinde internet erişimine zaten onay vermiş olacaksınız.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sim Kartı Hangi operatörden Almalı” üzerine 3 düşünce

  • Geri bildirim: Hangi GPS Takip Cihazını Almalı | Blog.GsmAracTakip

  • Geri bildirim: GT02D Türkçe Kullanım Klavuzu (4 Kablolu) | Blog.GsmAracTakip

  • Geri bildirim: GT06 Türkçe Kullanım Klavuzu | Blog.GsmAracTakip

  • Bir yanıt yazın

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    error: içerik koruma altında !!
    WhatsApp chat