Menu

Hangi GPS Takip Cihazını Satın Almalı

16 Eylül 2017 - Gerekli Bilgiler
Hangi GPS Takip Cihazını Satın Almalı
PAYLAŞ
YAZIYI Sesli dinle

.

.

.

.

.

.

.

Piyasada farklı özellik ve yeteneklere sahip birçok GPS cihazı bulunmaktadır.
-Peki sizin için en uygun cihaz hangisidir?
-Birbirinden farklı özellik model ve fiyatlara satılan cihazların içerisinde hangisini almalı?
-Aldığımız cihaz ihtiyaçlarımızı ne derecede karşılar?
Bu yazımızda GPS cihazlarının donanım ve yazılım özelliklerini ele alarak, satın alma aşamasında doğru karar verebilmenizi kolaylaştırmaya yönelik bilgiler bulacaksınız.

Ortak Özellikler

Bütün cihazların ortak özellikleri arasında konum bilgisini SMS ile almanızın yanında, eğer canlı takip yapmak isterseniz bir izleme platformundan alacağınız hesap bilgileri ile internet vasıtası ile harita üzerinden güncel ve geçmiş tarihlere ait güzergah bilgilerini görsel olarak takip etmenizde mümkün olacaktır. Hatta cihazdan, cihaza değişmesine rağmen güvenli bölge tanımlama özelliği olmasa dahi uzaktan izleme yazılımı ile bölge tayinini rahatça yapabilirsiniz.
Doğal olarak her GPS cihazı SIM kart ile çalışır. Kullanım alışkanlıklarınıza göre hangi sim kartı alacağınız konusunda bilgi sahibi olabilmeniz için lütfen Buradaki yazımızı okuyunuz.

GPS cihazlarını 3 ana grupta toplayabiliriz. Bunlar,

1-Giriş seviyesi
2-Orta seviye
3-Üst seviye

1-Giriş seviyesi GPS cihazları

Bu tip cihazlar temel olarak sadece uzaktan izleme yaparlar. Yani aracın hızı, hareketi,kontağın açılması veya aracın hareket etmesi ile ilgili cihaz size SMS ile geri dönüş yapmaz. Sadece 2 özelliği bulunur Bunlar;
-SMS ile Konum Takibi
-Canlı Konum Takibi  Şeklindedir.
Buna karşılık Montajı ve yapılandırma ayarları kolaydır sadece akü bağlantısını yaparak hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Cihazdan konum bilgisini SMS ile almanızın yanında, eğer canlı takip yapmak isterseniz bir izleme platformundan alacağınız hesap bilgileri ile internet vasıtası ile harita üzerinden güncel ve geçmiş tarihlere ait güzergah bilgilerini görsel olarak takip etmenizde mümkün olacaktır. Hatta cihazda güvenli bölge tanımlama özelliği olmasa dahi uzaktan izleme yazılımı ile bölge tayinini rahatça yapabilirsiniz. Genellikle cihazlar çok ucuzdur bu sebeple birçoğunun içinde dahili batarya bulunmaz. Elektrik bağlantısını kestiğiniz anda cihazla olan iletişiminiz sona erer. Bu sebeple cihazın montajının yapılacağı yer kolay erişebilir olmamalıdır yani mümkün olduğunca gizli bir yere montajlanmalıdır.
Kullanım alışkanlıklarınıza göre hangi sim kartı alacağınız konusunda bilgi sahibi olabilmeniz için lütfen Buradaki yazımızı okuyunuz.


2-Orta Seviye GPS Cihazları

Bu tip cihazlar giriş seviyesinden 1 tık yukarıdadır.  Modelden, modele değişmesine rağmen yazılım olarak’ta birçok artı özellik orta seviye GPS cihazlarına entegre edilmiştir. Bunlar,
-SMS ile Konum Takibi,

-Canlı Konum Takibi,
-Uzaktan kontak kapatma,

-Aracın kapısı açıldığında,
-aracın kontağı açıldığında,
-Araç hareket ettiğinde,
-Araç belli bir hızın üzerine çıktığında
Sizi SMS mesajı ile bilgilendirme şeklindedir. Bütün bu özellikler bir sms mesajı ile devreye alınıp, yine bir mesaj ile devreden çıkartılabilir.
Eğer aracı sizden başka birisi kullanıyor ise aracın her hareketini bu özellikleri kullanarak takip etmeniz mümkün olacaktır.
Yani donanım olarak giriş seviyesinden pek farklı olmayan cihaz iş yazılıma geldiğinde yukarıda sıraladığımız özellikler sayesine 1 adım öne geçecektir.
Bu cihazların montajı Oto elektrikçi,Oto servisi veya Oto ses sistemleri montajı yapan bu işte uzmanlaşmış olan yerlerde yapılmalıdır.
Kullanım alışkanlıklarınıza göre hangi sim kartı alacağınız konusunda bilgi sahibi olabilmeniz için lütfen Buradaki yazımızı okuyunuz.

3-Üst seviye GPS Cihazları

 

 

Bu seviyede yer alan cihazlar en üst sınıfta yer alır. Araca müdahale etme ve denetleme konusunda geniş donanım ve yazılım özellikleri ile ön plana çıkmaktadır. Genelde GPS cihazı haricinde Röle dediğimiz ek bir donanım pakete dahildir. Bu donanım sayesinde araca uzaktan müdahale ederek durdurabilirsiniz. Ayrıca araç içini dinlemek için bir mikrofon ve Araç sürücüsünün acil yardıma ihtiyacı olduğu durumlarda bir panik (SOS) butonuda pakete dahil edilmiştir.

-SMS ile Konum Takibi,
-Canlı Konum Takibi,
-Aracın kapısı açıldığında,
-aracın kontağı açıldığında,
-Araç hareket ettiğinde,
-Araç belli bir hızın üzerine çıktığında Sizi SMS mesajı ile bilgilendirecek şekilde yapılandırılabilir. Ayrıca,
-Aracın iç sesini dinleme ve
-Araç izinsiz götürüldüğünde veya çalındığında bir SMS mesajı ile Aracı uzaktan Durdurma
Montaj giriş ve orta seviye cihazlara nazaran daha karmaşık olduğundan Oto elektrikçi,Oto servisi veya Oto ses sistemleri montajı yapan bu işte uzmanlaşmış olan yerlerde yapılmalıdır.
Bu cihazlar SES-SMS-DATA özelliklerini aynı anda kullandığından, Konuşma paketi SMS paketi ve internet paketi olan Bir SIM Kart ile kullanılmalıdır.

 

 

.

.

.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: içerik koruma altında !!
WhatsApp chat